2011

“VAVIN” PRIVATE BUILDING

Paris, 6ème

    client

    Private

    project management

    GMDP Architecture

    surface

    1,000 m²

    cost of the works

    € 2 M excl. VAT

    The project consists in the complete restructuring of a Parisian building between courtyard and garden and its layout as a private residence. The five levels have been interconnected by a new staircase and a lift; a studio has been fitted out on garden level.
    The large volume of the original artist’s studio on the fourth floor has been reorganised and the space provided with a mezzanine and a terrace.
    While retaining the distinct Parisian flavour of this building, the fitting out of the interiors is decidedly contemporary, and adapted to the owner’s art collection. The garden has been reorganised to comply with the new organisation and movements through the terraces.